Olemme nyt Saimaa Brewing Company

Pienpanimotuote on tänä päivänä ilahduttavan yleinen näky oluenystävän kädessä. Craft- ja pienpanimomarkkinoiden kysyntä ja tarjonta ovat viime vuosina kasvaneet vauhdilla ympäri maailman – myös Suomessa, pienimpiä pitäjiä myöden.

Laajentuvat markkinat ja vauhdikkaasti kasvava kilpailu laittoivat myös meidät pohtimaan omaa asemaamme ja toimintatapojamme. Viestiikö brändimme siitä, mikä on tekemisemme sydän ja ydin? Miten voisimme ottaa osaamisestamme ja ainutlaatuisista tuotteistamme kaiken potentiaalin irti, viimeistä kultaista pisaraa myöden? Entä minkälaisena tekijänä näyttäydymme lähimarketissa päivittäisiä ostoksiaan tekevälle laatujuomien ystävälle – eli sinulle hyvä maltaisten vaahtopäiden ystävä.

Uteliaasti ja rohkeasti kohti kestävämpää huomista

Jo kahdenkymmenen vuoden ajan olemme kasvaneet askel askeleelta ja vastanneet kysyntään innolla ja uteliaisuudella, ripeästi ja ajankohtaisesti. Vuosien kasvun myötä uusia askeleita ottaviin jalkoihimme jäi kuitenkin strategisen brändipääoman rakentaminen – kunnes Saimaan rannoilla oli oikea aika ottaa askel kohti entistä kestävämpää huomista.

Niin Saimaan Juomatehtaasta tuli Saimaa Brewing Company. Entistä ketterämpi, vastuullisempi ja modernimpi. Ja mikä parasta, puhtaasti maukkaampi.

Mikkeliläisen pienpanimon merkittävä harppaus

Uudistuksella otimme mikkeliläisenä pienpanimona kunnianhimoisen askeleen tähän päivään. Uuden ilmeen lisäksi selkeytimme viestintäämme sekä päivitimme tuotevalikoimamme paremmin nykypäivän tiedostavan kuluttajan tarpeita vastaavaksi.

Selkeytetyn tuoteperheajattelun myötä valikoimamme koostuu nyt neljästä uniikin persoonansa omaavasta tuoteperheestä – Brewer’s Classic -oluista, Brewer’s Organic -luomuoluista, Brewer’s Special -erikoisoluista, ja Crafty-käsityösiidereistä.

Jokaisella tuotteella on oma ainutlaatuinen luonteensa

Tuotevalikoimamme uudistuu ja täydentyy portaittain kuluvan vuoden aikana. ”Uudet tuotepakkaukset viestivät entistä kirkkaammin ja kokonaisvaltaisemmin tuotteidemme persoonallisista luonteista”, kertoo panimomme toimitusjohtaja Jussi Laukkanen.

Vaikka ilmeemme päivittyy osaksi tämän päivän pienpanimokulttuuria, tekemisemme ydin ei hievahda. Toimintamme pohjalla ovat arvot, jotka ovat sanelleet vankasti toimintaamme jo yli 20 vuoden ajan. Olemme ylpeydellä entistä laadukkaampi, kestävämpi ja vastuullisempi pienpanimojen edelläkävijä. Ja mikä parasta – yhä aiempaa maukkaampi. Paikallisesti idyllisen Saimaan rannalla, tottakai.

”Voin koko ihailtavan kunnianhimoisen ja ammattitaitoisen joukkomme puolesta todeta, että viimeaikaisilla brändi- ja laiteuudistuksilla valjastamme käyttöömme merkittävän määrän sitä uniikkia potentiaalia, jota meillä on ollut panimossamme aina”, Jussi jatkaa.

Kotipitäjää juhlistaen, kansainvälisellä otteella

Muutosten myötä myös logomme sai uuden ulkoasun, uudistuen paremmin tekemisemme ydintä korostavaksi – moderniksi, paikalliseksi ja ketteräksi. Nimenmuutoksella avaamme mahdollisuuksien oven myös kansainvälisille markkinoille.

”Uusi nimemme, Saimaa Brewing Company, juhlistaa rakasta kotipitäjäämme. Uudistuksen myötä brändimme elää ja hengittää sitä arvomaailmaa ja toimintatapoja, jotka ovat olleet tekemisemme ydin jo yli 20 vuotta. Pilkettä silmäkulmassa ja kokeilunhalua unohtamatta.”, Jussi tiivistää.

”Yhteen hiileen puhaltaminen on meille sydämen asia”

Lähituotanto on Saimaa Brewing Companyn sydäntä lähellä, kirjaimellisesti. Suosimme tuotannossamme lähellä tuotettuja kotimaisia raaka-aineita, materiaaleja sekä palveluja.
Tuotantopäällikkömme Jenni Kehusmaa kiteyttää kaiken rakentuvan läpinäkyvyyden ympärille, sillä kuluttajalla on oikeus tietää, mistä nauttii. Jenni tähdentää myös paikallisylpeyden merkitystä Mikkeliläiselle pienpanimolle:

”Paikallisuus ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat olleet meille sydämen asioita alusta alkaen – vuosien aikana tapahtuneista nimi- ja brändimuutoksista huolimatta. Saamme ylpeydellä ja suomalaisella nöyryydellä virkistää Saimaan alueen yhteisömme elinkeinotoimintaa suurella sydämellä.”

Kohti suurempia makukokemuksia ja puhtaampaa huomista

Uudella ilmeellä ja selkeämmällä tuoteportfoliolla astumme vauhdilla kehittyvälle ja muuttuvalle panimoiden pelikentälle entistä vahvempana ja erottuvampana. Se mikä merkitsee kuitenkin eniten, on työnteko kestävän kehityksen puolesta, EKOenergialla. Laadusta tinkimättä.

Ja mikä parasta, uudistumisemme polku ei ole päätöksessään. Jatkamme entistä paremmin eväin ja innosta puhkuen uteliasta matkaamme. Kohti suurempia makukokemuksia ja puhtaampaa huomista. Ole hyvä.

Tutustu uudistuneeseen tuoteportfolioomme ja lue lisää arvoistamme.