Tuotteemme ovat nyt entistäkin ekologisempia

Olut on Suomen elintarvikkeista tutkitusti ekologisin. Teknillisessä korkeakoulussa tehdyssä tutkimuksessa elintarvikkeiden ympäristökuormituksesta (Tommi Kauppinen 2008) olut oli tasapistein omenan ja ruokaperunan kanssa selvästi muita elintarvikkeita vähemmän ympäristöä kuormittava.

Hieno saavutus, koska toisin kuin omena ja peruna, olut on teollinen tuote.

Oluen valmistuksella on sen ekologisuudesta huolimatta tietenkin vaikutusta ympäristöön, niin kuin kaikella ihmisen toiminnalla. Ohran viljely vaikuttaa vesien rehevöitymiseen, panimon toiminta kuluttaa energiaa ja vettä, unohtamatta pakkausten ja kuljetusten vaikutusta ympäristöömme.

Haittavaikutuksia voi kuitenkin pienentää oikeanlaisilla valinnoilla.

Olemme sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin ja kehittämään omia prosessejamme koko ajan ympäristöystävällisempään suuntaan. Haluamme toimia esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä teollisuudelle ympäristön sekä kestävän kehityksen huomioon ottamisessa.

Olemme ensimmäisenä eurooppalaisena panimona siirtyneet käyttämään EKOenergiaa tuotannossamme.

EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton luoma ainoa koko Euroopan laajuinen ympäristömerkki sähkölle. Ympäristömerkin avulla kuluttaja – suuri tai pieni – löytää vastuullisimmin tuotettua sähköä.

EKOenergia on aina sataprosenttisesti uusiutuvista energianlähteistä tuotettua. Sen alkuperä varmennetaan alkuperätakuulla. EKOenergian tuotannon tulee täyttää ympäristöjärjestöjen määrittelemät kestävyyskriteerit.

Kriteerit velvoittavat sähkön myyjää sijoittamaan osan ympäristömerkityn sähkön myynnistä kertyneestä tuotosta uusiutuvan energian hankkeisiin. EKOenergian ympäristörahaston varoilla korjataan esimerkiksi vesivoiman aiheuttamia tuhoja ja rakennetaan vaelluskalojen kutualueita koskiimme.

Olemme olleet edelläkävijänä raaka-aineiden jäljitettävyydessä. Haluamme toimia edelläkävijänä myös tulevaisuudessa. Raaka-aineiden mahdollisimman tarkan jäljitettävyyden lisäksi haluamme varmistaa myöskin tarvitsemamme energian alkuperän. EKOenergian valitsemisella tiedämme, että käyttämämme sähkön ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet.

Nautitaan siis kesästä ja laadukkaista tuotteistamme, nyt entistä ekologisempina!