Me Saimaa Brewing Companyssa kumarramme aidon tekemisen maulle ja osoitamme kunniaa vanhalle, tavoitellen jatkuvasti uutta – rehellisesti ja rohkeasti.

ASKELEEN EDELLÄ – VUODESTA 1995

Saimaa Brewing Company on yksi Suomen vanhimmista yhä toiminnassa olevista pienpanimoista. Juuremme ulottuvat vuoteen 1995, jolloin lakimuutokset mahdollistivat ravintoloille oluen valmistamiseen omissa panimossaan, minkä inspiroimana ravintoloitsija Pertti Oksa aloitti opinnot Mustialan pienpanimokoulussa.

Oluenpano alkoi Mikkelissä, ja pian 200 litran laitteiston koko moninkertaistui Oksan hankkiessa omistuksen lappeenrantalaiseen Saimaan Panimoon, joka nimettiin sittemmin Saimaan Juomatehtaaksi.

Panimotoiminnan ohella Oksa perusti Helsinkiin vuonna 2006 Panimoravintola Bruuverin, jonne siirrettiin myös panimossa pieneksi käynyt laitteisto – joka palvelee tänäkin päivänä tuotekehitystämme Helsingin sydämessä. Takaisin Mikkeliin vuonna 2013 siirtyneen panimon valikoima on laajentunut oluista siidereihin sekä kokeileviin olut/cocktaileihin.

Tänään modernisti perinteikäs, rohkea ja kotimainen panimo tunnetaan Saimaa Brewing Companyna. Löydät meidät rakkaan Saimaan rannoilta – tottakai.

MODERNI PIENPANIMO

Saimaa Brewing Company on vuonna 1995 perustettu, moderni pienpanimo Saimaan rannalla. Olemme yhden olutrakastajan intohimosta kipinänsä saanut panimo, joka työllistää tänään lähes 20 ammattilaista. Tiesitkö, että vanhin työtekijämme Jari on ollut talossa toimintamme alusta lähtien? Ripaus nostalgiaa, rohkeutta unelmoida ja uskallusta näyttää suuntaa kohti kestävämpää huomista – olemme tätä kaikkea. Enemmän kuin tapa toimia, tämä on elämäntapa.

Luonnon ihmeitä kunnioittaen, teemme oluemme poikkeuksellisella pieteetillä. Jokainen vaihe on tärkeä, jokaisella raaka-aineella on alkuperä – ja ekologisuus saa uuden olomuodon, kun iänikuiseen taitoon yhdistyy moderni osaaminen ja ripaus innovaatiota.

Uusi tuotantolaitoksemme avattiin vuonna 2013, joka mahdollistaa oluiden, siidereiden ja olut/cocktailien valmistamisen entistä puhtaammin ja kestävämmin.